4
1 h
Hakklihast toidud

Kodused kotletid kartulipüreega

Üks äärmiselt kodune ja traditsiooniline roog.  Kellele ei meeldiks mahlased kotletid koheva kartulipüreega, millel lisandiks veel maitserohket juustukastet?

Kotlettide valmistamisel on kasutatud võrdses koguses kalkuni- ja veisehakkliha. Nii on lõpptulemus parajalt mahlane, tummise tekstuuri ja selgete maitsetega!

Valmistamine

Koori kartulid ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta, lisa kartulitele seltsiks ülejäänud vajaminevad komponendid ning tambi pudrunuiaga kohevaks püreeks.

Kotlettide valmistamiseks sega kõik komponendid kokku, maitsesta ning vormi segust 8 kotletti. Prae kotletid pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Pane kastme komponendid potti ning kuumuta madalal kuumusel aeg-ajalt segades seni, kuni juust on segunenud. Maitseks lisa vajadusel soola. Serveeri kotlette kartulipüree ja kastmega.

NB! Kalkunihakkliha asemel sobib hästi ka kanahakkliha!

Koostisosad

  • Kartulipüree
    • 1 kg kartuleid (koorimata kogus)
    • soola
    • 2 sl parmesani
    • 50 g sinihallitusjuustu
    • ca 1 dl kohvikoort
    • 50 g võid
  • Kotletid
    • 275 g Rannamõisa jahutatud hakitud kalkuni rinnaliha
    • 275 g veisehakkliha
    • 1 sl sibulahelbeid
    • soola, pipart
    • 1 muna
    • 2 sl parmesani juustu
  • Kaste
    • 125 g sulatatud juustu
    • 1,5 dl kohvikoort
    • soola (vajadusel)