postthumb

Kookoskastmes kalkun

Kookosemaitselises kastmes kümblev kalkun (võid kasutada ka kana) on mõnus mahedate vürtsidega roog, mis maitseb suure tõenäosusega nii suurtele kui väikestele. Kui laua ääres on lapsed, võib retseptis tšillipipra kogust vähendada. Muidu on aga tegu üsna lihtsalt valmiva ja tõeliselt maitsva kastmega.

Valmistamine

Prae kuival pannil keskmisel kuumusel kookoshelbed ja jahvatatud mandlid pidevalt segades helepruuniks. Tõsta kaussi, lisa kookospiim ja koor, hakitud küüslauk, ingver, koriander, sool, ja tšillipulber ning sega kõik läbi.

Kuumuta pannil õli, pane õli sisse kardemoniterad ning sinna juurde aseta tükeldatud kalkuniliha. Prae mõned minutid. Sega lihale juurde kookosesegu, kata pann kaanega ning hauta vaikse tulel ca 15 minutit aeg-ajalt segades. Valmis toidule puista peale värske hakitud koriander ning tšilli. Serveeri aurutatud basmati riisiga.


Foto: Tuuli Mathisen

Koostisosad

    • 500 gr Rannamõisa jahutatud kalkuni kintsuliha, puhastatud ja väikesteks tükkideks lõigatuna
    • 1 spl jahvatatud mandleid
    • 1 spl kookoshelbeid
    • 150 ml kookospiima
    • 150 ml 35%-list koort
    • 1-2 tl jahvatatud koriandrit
    • 2 küüslauguküünt hakituna
    • Pöidlasuurune jupp värsket ingverit riivituna
    • 1 tl tšillipulbrit
    • 4-5 kardemonikauna
    • Soola
    • Õli
    • Värsket koriandrit hakituna
    • Värsket tšillipipart