4-le
Eelroad

Kookospiimas broilerikintsud ning teriyakis küpsenud peedikuubikud

Kookospiimas hautamine annab linnulihale juurde väga maitsva, kergelt kookosese meki. Tänu eelnevalt teriyaki kastmes marineerimisele ei ole vaja muretseda soola pärast. Vali kreemjam kookospiim – seda parem on lõpptulemus! Ahjupannile kookospiimast saab ka imehea kastme antud roale.

 

Valmistamine

Tambi lihahaamriga toidukile vahel broilerikintsud õhemaks. Pane lihad kaussi ning lisa teriyaki kaste. Raputa kaussi nii, et kõik lihad saaksid kastmega ilusti kokku. Jäta maitsestuma ca 1-2 tunniks.

Seejärel patsuta majapidamispaberiga lihad kuivaks ning prae kuuma üliga pannil mülemalt poolt kuldpruunikd. Seejärel pane lihatükid ahjuvormi, vala juurde kookospiima ning marineerimisest järele jäänud teriyaki kaste. Kata ahjuvorm kaane või fooliumiga ning küpseta ahjus 170 kraadi juures 16 min.

Peedi valmistamiseks lõika peet väikesteks kuubikuteks ning pane väiksemasse potti. Lisa teriyaki ning hauta kuubikuid madalal kuumusel, kuni need on pehmed, aga siiski kergelt krõmpsud.  Serveeri.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4-5 sl teriyaki kastet
    • 4-6 Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha , kondita/nahata
    • 200 ml kookospiima
  • Peedikuubikud
    • 200 g toorest peeti
    • 2 sl teriyaki kastet