postthumb
4-6
30-40 min
Lisandid
Gluteenivaba

Koorene kartulipüree

Selle kartulipüree valmistamises ei ole miskit keerulist, tegelikult ongi tegemist lihtsa klassikalise lisandiga, millele maitset lisavad tüümian ning parajas koguses koort ja võid!

Valmistamine

Koori kartulid ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ning seejärel kuumuta kartulid potis veelkord läbi, et eralduks üleliigne vedelik.

Kuumuta teises potis koort koos või ja ürtidega seni, kuni või on sulanud. Seejärel lisa kooresegu kartulitele ning tambi pudrunuiaga ühtlaseks püreeks. Vajadusel lisa täiendavalt koort või võid, kui püree liialt kuiv tundub. Vahepeal lisa sekka parmesan. Maitsesta ning serveeri lisandina!

 

Koostisosad

    • 1,5 kg kartuleid (koorimata kogus)
    • soola, pipart
    • 2 dl kohvikoort
    • 100 g võid
    • 2 sl hakitud tüümiani
    • 2 sl hakitud tilli
    • 2-4 sl riivitud parmesani
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun