postthumb
1-le
40-45 min
Lihtne

Koorene orsotto küülikulihaga

Odrakruupidest valmistatud roog valmib üsna lihtsalt ja maitseb uskumatult hea. Veidi tomatine, veidi koorene ja täpselt sobiv sügis-talviseks kehakinnituseks. Selles retseptis kasuta ära eelmise päeva lõuna-/õhtusöögist järelejäänud küülikupraad või siis puljongi valmistamisest järelejäänud liha.

Retsept Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Valmistamine

Pese kruubid sõelal jooksva vee all. Kuumuta pannil õli ja või. Lisa kruubid ning pruunista 3-4 minutit. Lisa ka puljong (alguses pigem vähem ja vajadusel lisa järjest juurde). Jäta kaane alla hauduma kuni kruubid on pehmed, kuid veel pisut krõmpsud. Selleks kulub 20-30 minutit. Lisa pannile hakitud küüslauk, tomatipasta, koor, hakitud liha ja murulauk. Vajadusel lisa ka soola, kui puljong ei ole piisavalt soolane. Sega ning jäta kaane alla mõneks minutiks "tõmbama".

Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Koostisosad

    • 1 dl odrakruupi
    • 1 sl õli ja 1 sl võid
    • 1 sl tomatipastat
    • 1 küüslauguküüs
    • 0,5 dl vahukoort
    • 3-4 dl küülikupuljongit (võib asendada mõne teise puljongi või veiniga)
    • 50 g küülikuliha (nt puljongi keetmisel üle jäänud liha või ahjus küpsenud käppade liha)
    • 1 peotäis hakitud murulauku
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun