postthumb
3-le

Koorene pasta kanamaksa ja basiilikuga

Pasta ja maksa kooslus võib tekitada esialgu küsimuse, et kas ikka sobib. Vankumatule kartuli ja maksakastme austajale võib kinnitada, et sobib küll! Tänu koorele siin rammususest puudu ei jää, kuid see ongi see, mis teeb pastast ühe maitsva kõhutäie. Kes kaloreid ei karda, võib julgelt peale riivida ka parmesani.

Valmistamine

Leota maksa piimas ca 1 tund. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Loputa külma veega ja jäta nõrguma. Lõika maks väikesteks tükkideks. Haki sibul ja prae kergelt klaasjaks. Lisa ka maks ja peeneks hakitud küüslauk. Kui maks on saanud ilusa jume, siis lisa tomatipasta ja koor ning sega. Maitsesta segu soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Lisa kastmele pasta ning  sega korralikult läbi. Serveeri värske basiilikuga. Soovi korral riivi peale ka parmesani.

Retsept ja foto: Andra Kalda

Koostisosad

    • 250 g pastat
    • 300 g Rannamõisa jahutatud broilerimaksa
    • 1 sibul
    • 1 küüslauguküüs
    • 200 ml vahukoort
    • 100 g tomatipastat
    • soola, pipart
    • kolm peotäit värsket basiilikut
    • õli praadimiseks