Krõbe broilerimaks laimimahlaga

Üks lihtne ja maitsev roog broilerimaksast. Kui sa oled tõeline maksasõber, siis sulle see kindlasti meeldib, kui ei, siis ei aita sind ka see laim 🙂

Valmistamine

Puhasta broilerimaks rasvast ja kelmetest. Suuremad tükid lõika pisemaks. Leota maksa piimas ca 25 minutit. Kuivata seejärel maks korralikult kuivaks ja paneeri kergelt maitsestatud jahus.

Prae maks kuumal pannil õlis krõbedaks ja kuldpruuniks ning piserda peale laimimahla. Ära pane pannile korraga palju maksa, muidu tekib praadimise asemel haudumine. Jälgi veel, et maks ei kõrbeks, see teeb maksa kibedaks. Kuivata praetud maks majapidamispaberil, piserda peale veel värsket laimimahla. Kõrvale sobivad erinevad dipikastmed, näiteks Aioli.


Foto: Ants Uustalu

Koostisosad

    • 250 g Rannamõisa jahutatud broilerimaksa
    • 200 ml piima
    • jahu
    • sool
    • õli
    • laimi