postthumb
4-le

Krõmpsuv lauguvõileib suitsuse kalkuniga

Kiirelt valmiv kevadiselt krõmps ja mahlane võileib, mis sobib väga hästi nii hommikusöögilauale kui ka piknikukorvi. Eriti mõnus veel siis, kui karu- ja murulaugu saab hommikul oma enda aiast ja redised kasvuhoonest näpsata.

 

Valmistamine

Lõika ciabatta’d peaaegu pooleks, jättes saia tagaosast kinni. Sega kõik kastme komponendid kokku ja määri kõikidele ciabatta’de pooltele. Laota saiale kaurulugulehed, juust, redised, murulauk, tomatid ja kõige peale kalkuniviilud.


Retsept ja foto: Marju Randmer

Koostisosad

    • 1 pk (120 g) Rannamõisa suitsutatud kalkuni rinnafileed, viilutatud
    • 4 viilu juustu (nt Emmental)
    • 4 väikest ciabatta’t
    • peotäis kirsstomateid, viilutatult
    • peotäis rediseid, viilutatult
    • väike punt murulauku, peeneks hakitult
    • 16 karulaugulehte
  • Määre
    • 1 tl Dijoni sinepit
    • 1 tl mett
    • 3 sl maitsestamata jogurtit
    • soola-pipart