2-le

Kuldse krõbeda maisipaneeringuga kananagitsad

See imelihtne kuid äärmiselt maitsev moodus kanafileest nagitsaid valmistada on täiesti kindel laste lemmik. Ja sageli tuleb tunnistada, et mitte ainult laste.

Hea on selle toidu juures ülim lihtsus ja kiirus ehk siis ilma suurema vaevata saab valmistada väga maitseva lihatoidu. Kui tahad aga täiuslikku tulemust, siis tuleb eelmisel päeval väike lisaliigutus teha ja kanafilee tükid kas maitsestama jogurtisse või keefiri sisse marineeruma panna. See on uskumatu, millise mahlase ja maheda maitse annab piimatootes marineerimine kanalihale.

Valmistamine

Lõika kanafilee pikkupidi kas kaheks või kolmeks ribaks (sõltuvalt filee suurusest) ning siis ristipidi suupärasteks tükkideks. Pane kanafilee tükid kaussi ning sega kas maitsestamata jogurtiga või keefiriga läbi. Jäta seisma soovitavalt üleöö.

Järgmisel päeval alusta sellest, et purusta köögikombanis maisihelbed. Ära päris jahuks lase, väikesed maisihelveste tükid jäävad hamba all mõnusalt krõbedad. Kalla maisihelbepuru kaussi või taldrikule ning sega juurde veidi soola. Veereta kanafilee tükke maisipaneeringus ning suru niipalju paneeringut külge, kui võimalik.

Kuumuta pannil õli ning prae üsna rohkes õlis kananagitsaid seni, kuni nad on kaunilt kuldpruunid. Tõsta pannilt küpsetuspaberile nõrguma.


Foto: Tuuli Mathisen

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • 1 dl maitsestamata jogurtit või keefiri
    • 2 dl mittemagusaid maisihelbeid
    • veidi soola
    • praadimiseks õli või õli/või segu