4
1 h 10 min
Pearoog

Küülikuhautis õllega

Küülikuliha on õrn ning sarnaneb tekstuurilt kanalihale. Seetõttu ei tohiks ka küüliku valmistamisel seda üle maitsestada, kuna liha omandab maitseid kergemini kui näiteks sea- või veiseliha. Niisiis on alljärgnevalt teie ees üks lihtne küülikuhautise retsept, kus liha valmib pliidil õlle-puljongisegus. Viimast saad ideaalselt kasutada ka lõpptulemusena kastmena.

Valmistamine

Lõika küülik tükkideks*, maitsesta soola-pipraga ning seejärel püherda küülikutükke jahus. Kuumuta pannil rasvained ning pruunista küülikutükid korralikut mõlemalt poolt. Tõsta potist. Viiluta sibul ning prae need samas anumas, lisades vahepeal rasvainet. Pruunista sibul klaasjaks ning lisa segades juurde hakitud ürdid. Seejärel vala potti õlu, lase keema tõusta ning kuumuta minuti jagu, et alkohol eralduks. Seejärel vala juurde puljong ning sega sisse sinep. Nüüd lisa potti tagasi ka küülikutükid. Kata kergelt kaanega ning lase madalal kuumusel kergelt podisedes küpseda ca 1 tund. Serveeri meelepärase lisandiga.

* Soovitav lõigata küülik 5-6ks tükiks – koivad (2tk), esikäpad (2tk) ning rindkere
(1-2tk)

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud küülik
    • soola, pipart, jahu
    • õli, 1-2sl võid (praadimiseks)
    • 2 sibulat
    • kimbuke peterselli
    • kimbuke tilli
    • 33cl heledat õlu
    • 3 dl köögiviljapuljongit
    • 1 sl mahedat sinepit