postthumb
5
1 h

Küülikupirukas

See on tagurpidi pirukas, koosnedes maitsvast tatra-küülikutäidisest ning selle peal olevast krõbedast lehttainast. Pirukatäidisena on kasutatud küüliku nn sadulat ehk keretükke. Retsept ilmus ka ajakirjas Oma Maitse (november 2014).

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Kuumuta pannil õli ning pruunista selles küüliku rindkere, maitsesta soola ja pipraga. Lisa viilutatud sibul ning vala juurde puljong. Hauta keskmisel kuumusel ca 15 minutit. Seejärel võta rindkeretükk välja ning eemalda liha kondilt.  Loputa tatar korralikult vee all ning pane väiksemasse ahjuvormi. Lisa küülikuliha, koor ja puljong koos sibulaga, milles eelnevalt küülikut hautasid. Klopi muna lahti ning sega vormi. Keeda 180 kraadi juures 30-40 minutit. Seejärel rulli sulatatud lehttainast paraja suurusega tükike ning kata sellega ahjuvorm. Tee noaga peale kergelt sisselõiked, määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta seni, kuni pealt kuldpruun.

Võid sama roa valmistada ka odrakruupidega.

Koostisosad

    • Küüliku rindkeretükke
    • soola, pipart, õli
    • 3 dl kanapuljongit
    • 0,5 punast sibulat
    • 1,5 dl tatart
    • peotäis värsket tüümiani
    • 1 dl rõõska koort (35%)
    • 1 muna + 1 muna (määrimiseks soovi korral)
    • 250 g lehttainast