postthumb
6
50 min

Lavaššipirukas

Kui soovid lihtsasti valmistada üht mahlast pirukat, siis ei pea alati ilmtingimata käsi jahuseks tegema ning keeruka tainaga mässama. See retsept on ehe näide sellest, et vähese vaevaga saab valmistada täidiserohke juustukattega piruka. See küpsetis valmib lavaššiga, mis moodustavad pirukale nö tainakihid ning peab ütlema, et seesugune roog meeldib kõigile, eelkõige on aga lavaššipiruka suurimad austajad pere pisemad sööjad. Sobib hästi söömiseks ka iseseisvana lõuna- või õhtusöögiks, paku lisaks kõrvale värsket salatit ning söögimure ongi kiiresti lahendatud! Retsept pärineb Ragne Värki raamatust “Lihtsalt linnulihast. Kiired ja kodused road kanast kuni pardini.”

 

lavaššipirukasFoto: Ragne Värk

Valmistamine

Haki peekon ribadeks ning prae pannil paar minutit. Tõsta kõrvale ning prae sealsamas ka hakkliha. Prae kuni roosaka värvuse kadumiseni, maitsesta soola ja pipraga. Seejärel sega kokku praetud suitsupeekoniga.

Lõika lavaššid pooleks, et saaksid kokku 4 lavaššitükki. Võta kandiline ahjuvorm ning piserda põhja veidi õli. Mahuta vormi 1 lavaššipool, määri peale hapukoor. Jaga lihasegu neljaks ning laota sellest 1 osa vormi. Raputa peale veidi riivitud juustu ja sinihallitusjuustu. Kata teise lavaššiga, määri hapukoorega, lisa lihasegu ning juustud. Korda tegevust veel kaks korda, jätte kõige pealmiseks riivitud juustud. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 35 minutit.

See roog toimib ideaalselt külmkapi-tühjendamise roana, sest lavaššiviilude vahele või täidiseks panna seda, mis parasjagu olemas on või mis endale meeltmööda.

Koostisosad

    • 125 g suitsupeekonit
    • 450 g kalkunihakkliha (rinnalihast või kintsulihast)
    • 2 lavaššilehte
    • 400 g hapukoort
    • 100 g sinihallitusjuustu, riivituna
    • 200 g riivitud juustu
    • soola, pipart