4
1.5 h

Lihtne küülik koos vindiste ahjuköögiviljadega

Sinepine küülik on tõeline piduroog. Meie peres on seda juba ammusest ajast tehtud ning seega jätkan ka mina seda traditsiooni.
Kusjuures sinepist ahjuküülikut on väga lihtne valmistada ja seega sobib see sulle, kui tunned, et pühade ajal on liiga palju teha ning vajad miskit, mis valmiks lihtsalt ja maitseks imehästi.
Tükeldad köögiviljad, maitsestad küüliku, lisad mõned ürdid ja paned kõik ahjuplaadile ning katad küpsetuspaberi ja fooliumiga. Seda sellepärast, et liha ära ei kuivaks. Küpsetamine toimub 120 kraadi juures. Küpsemise lõpufaasis eemaldad fooliumi ja küpsetuspaberi ning annad suurema kuumuse juures küülikule kergelt pruunika jume.
Ja nii lihtne see söögi tegemine ongi!

 

 

Foto: Kristian Neemela

Foto: Kristian Neemela

Valmistamine

Kuumuta ahi 120 kraadini.
Pese, koori ja tükelda sibulad ja kartulid sektoriteks, porgand piklikult pooleks ning kõrvits kuubikuteks. Aseta köögiviljad ahjuplaadile, lisa juurde maitsetaimed, oliiviõli ja või ning sega läbi. Vala juurde valge vein ning maitsesta soola ja pipraga.

Küüliku valmistamiseks maitsesta küülik soola, pipra ja hõõru kokku teralise dijoni sinepi ning oliiviõliga. Aseta ahjuplaadile juurviljade peale. Kata küülik ja juurviljad küpsetuspaberi ja fooliumiga.
Küpseta 1 tund 120 kraadiga. Seejärel eemalda foolium ja küpsetuspaber ning, siis küpseta 200 kraadi juures 10-20 minutit. Kuni küülik on pruunistunud.

Teralise dijon sinepi võid asendada tavalise dijon sinepiga!

Head isu!

Koostisosad

  • Vindised ahjuköögiviljad
    • 1 roheline sibul
    • 1 punane sibul
    • 300 g muskaatkõrvitsat
    • 2 porgandit
    • 3 küüslauguküünt
    • 6 kartulit
    • 3 rosmariini oksa
    • 6 tüümiani oksa
    • 2 sl oliiviõli
    • 50 g võid 82%
    • 200 ml valget veini
  • Sinepine küülik
    • 1 Rannamõisa küülik
    • sool/pipar
    • 2 tl teralist Dijoni sinepit