Lihtne küülikupada kartuli-bataadipüreega

Küülikuliha on valgurikas ning madalala rasvasusega, mistõttu sobib eriti ideaalselt oma kehakaalu jälgivatele inimestele. Küülikuliha kasulikest omadustest saab lugeda ka siit: Miks eelistada küülikuliha?

Järgnevalt üks lihtne ahjupotis valmiv küülikuroog, mis saab valmis ilma suurema vaevata.

 

 

1 Rannamõisa jahutatud küülik
jahu, soola, pipart
1 porru valge osa, viilutatuna
4 küüslauguküünt, viilutatuna
1 sibul, viilutatuna
2 loorberilehte
1 tl kuivatatud rosmariini
3 dl valget veini
3 dl puljongit
3 sl punase veini äädikat
2 tl mett
100 g toorjuustu

Lõika küülik tükkideks (õpetuse leiad siit: Küüliku tükeldamine). Maitsesta tükke soola ja pipraga ning püherda neid siis jahus. Pruunista küülikutükke igast küljest kuumal õliga kaetud pannil. Laota pruunistatud küülikutükid ahjuvormi.  Lisa vormi ülejäänud ained (va toorjuust). Kata vorm kaanega ning küpseta 180 kraadi juures 1,5 tundi. Pool tundi enne küpsemist lisa vormi  ka toorjuust. Paku koos kartuli-bataadipüreega.

Kartuli-bataadipüree

1,6 kg kartuleid
400g bataati ehk maguskartulit
ca 1-1,5 dl rõõska koort (35%)
75 g võid
soola, pipart

Koori kartulid ja bataat ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta, lisa koor ja või ning tambi ühtlaseks püreeks. Maitsesta, vajadusel lisa pisut koort.

Foto: Ragne Värk

Abiks kokkajale
neljale-viiele
ahjus 1h 30 min + ettevalmistustööd ca 30 min.
söö koheselt
Pista ahjupotti haudumise ajaks ka kõva parmesaniselg!

Valmistamine

Koostisosad

    • 200 g Rannamõisa broileri hakitud kintsuliha
    • 40 g mugulsibulat
    • 1 tl tšillipipart
    • 1 sl peeneks hakitud koriandrit
    • 2 tl mett
    • maldon soola maitse järgi
    • musta terapipart maitse järgi
    • 2 sl nisujahu
    • 200 g võid (selitatud)