6
45 min

Lihtne lillkapsavorm

Kui peres on lillkapsasööjaid, siis see roog sobib ideaalselt lõuna- või õhtusöögiks. Maitseb justkui lasanje, kuid on vaba pastatoodetest – selle asemel on hoopis lillkapsaõisikud.

 

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Murra lillkapsas väikesteks õisikuteks ning laota ühe kihina ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli, soola, pipart ning sega kergelt. Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.

Haki sibul peeneks ning prae pannil klaasjaks, tõsta kõrvale. Samas pannil pruunista tükkideks lõigatud kanaliha, maitsesta soola ja pipraga. Lisa pannile tagasi sibul. Seejärel vala juurde tomatipasta, lisa cayenne-pipar, ürdid, kapparid. Kuumuta pannil kergelt segades paar minutit, maitsesta soola ja pipraga. Seejärel vala valminud segu küpsenud lillkapsaõisikutele. Sega korralikult, et kõik oleks ühtlaselt kastmega koos. Aseta vormile peale riivitud juust, parmesan (soovi korral) ning viilutatud mozzarella. Vala peale rõõsk koor, raputa peale soola ja pipart ning küpseta 200 kraadi juures veel ca 15mintit.

Koostisosad

    • ca 800 g lillkapsast
    • 1 sibul
    • 300 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha, kondi/nahata
    • 300 g tomatipastat
    • 0,5 tl cayenne pipart
    • värsket basiilikut, tüümiani
    • peotäis kappareid
    • 75 g riivitud juustu
    • pisut parmesani (soovi korral)
    • 100 g mozzarellat
    • 1 dl rõõska koort (35%)
    • soola, pipart, õli