3
35 min

Lihtne retsept naistepäevaks: Maguskartuli-kalkunikotletid

Öeldakse, et kokkav mees võlub naise südame. Seega põhjust, miks mehed naistepäeval oma naisi kööki kokkama ei taha lubada, ei tule kaugelt otsida. Kuid mille põnevaga üllata naistepäeval oma naist kartmata, et toit nässu ei lähe? Jagan üht lihtsat toitu, mida iseloomustavad tervislikud koostisosad ja kerge ettevalmistus. Selle tulemusena valmivad õhulised kalkunikotletid, kuhu eksootikat lisab Põhja-Aafrika vürtsisegu harissa. Kuna viimase koostisse kuuluvad küüslauk, köömen, koriandri seemned, punane paprika, meresool, tšillipipar ja oliiviõli (siia juurde sobib ka tomatipasta), saab selle sarnast ise ka kodus valmistada. Usalda oma maitset ja sisetunnet.
Võrreldes nn koduse kotletiga on selles retseptis esineval kotlettidel erinev valmistamisviis (praadimise asemel ahjus küpsetamine), samuti erinevused koostisosades (nt muna, saia ja või puudumine). Seetõttu ei sisalda need mitte ainult vähem kaloreid, vaid pakuvad organismile ka erinevaid asendamatuid toitaineid. Kalkuni näol on tegu ühe parima valguallikaga ja maguskartul on rikas kasulike süsivesikute sh kiudainete poolest
Kotlettide kõrvale serveeri mõni värske köögivili või salat oma naise lemmikute hulgast.

 

Foto: Henri Ruul

Foto: Henri Ruul

 

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 ⁰C. Riivi maguskartul, lisa juurde kalkuni hakkliha ning maitsesta soola, pipra ja harissaga. Sega korralikult läbi ja seejärel vormi segust burgerid. Aseta need ahjuplaadile. Küpseta kuumas ahjus ca 20-25 minutit. Poole küpsemise pealt keera ümber. Serveeri kõrvale värsket salatit või köögivilju.

Serveeri kotlette värske ja tervisliku salatiga!

Koostisosad

    • 1 suur maguskartul
    • 1 pakk hakitud kalkuniliha
    • 1 tl harissa maitseainet (või harissa pastat)
    • Soola ja pipart