postthumb
4-le

Maasikasalat kalkunifileega

Kerge suvine salat grillpeole, mille retseptis  võibära kasutada eelmisest päevast järelejäänud grill-liha. Selles maasikasalatis on kasutatud kalkunirinnafileed, mis on kerge ning mahlane – just nagu suvele kohane. Retseptis olevat kastet võid valmistada kohe rohkem – see sobib grill-liha ja värskete salatite juurde ideaalselt. Kastme maitsestamine on koka enda teha – kui soovid magusamat, lisa mett. Kui soovid happelisemat, lisa palsamiäädikat jne.

 

Valmistamine

Lõika kalkunirinnafilee tükkideks ning küpseta pannil kalkunirinnafilee valmis, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Rösti kuival pannil päevalilleseemneid, kuna nad omandavad kergelt kuldse jume. Tükelda maasikad ja juust kuubikuteks. Rebi salatilehed väiksemaks. Seejärel sega kergelt kõik salati koostisained omavahel kokku.

Kastme valmistamiseks lisa kõik ained pisikesse suletava kaanega purki. Raputa purki korralikult, et kõik ained seguneksid. Aseta salat vaagnale, vala kaste ning serveeri.

Foto: Ragne Värk

Retsept ilmus ka ajakirjas Üks (juuli/august 2012)

Koostisosad

    • 300 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnafileed
    • soola, pipart
    • 50 g päevalilleseemneid
    • 300 g maasikaid
    • 150 g Lapimaa juustu (või muud meelepärast juustu)
    • ca 2 peotäit rohelisi salatilehti
  • Kaste
    • 0,5 apelsinist pressitud mahl
    • 1 sl palsamiäädikat
    • 1 sl soja
    • 1 tl mahedat sinepit
    • 1 sl oliiviõli
    • 1-2 tl mett