2
30 min

Mandlijahus paneeritud kanašnitsel

See retsept lennutab Teid otse Viini, kus suured pannil praetud šnitslid on saadaval igas kohvikus ja restoranis. Olgugi, et traditsioonilise veiselihast šnitslile on alljärgnev retsept valmistatud kanalihaga, siis lõpptulemus on äärmiselt mahlane ja maitsev. Mandlijahu annab šnitslile juurde veidi tummisust ning pisut tavapärasest erinevat maitset.

Ega sellisele suurele kanašnitlile miskit kõrvale ei olegi vaja – lihtsalt pisut isetehtud sinepimajoneesi, paar laimisektorit ning soovi korral pisut värsket salatit.

 

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Tambi ükshaaval fileed kile vahel korralikult õhukeseks. Maitsesta mandlijahu soola ja pipraga. Klopi muna(d) vähese veega lahti ning kasta fileed esmalt munasegusse ning seejärel püherda fileesid mandlijahus. Korda tegevust veel kord. Kuumuta pannil meeldivas koguses õli või kookosrasva ning prae ükshaaval kanašnitslid mõlemalt poolt kuldseks.

Majoneesi valmistamiseks pane retsepti 6 esimest komponenti kaussi ning mikserda ühtlaseks massiks. Seejärel, mikserdamist jätkates, hakka vähehaaval juurde lisama õli. Lisa niipalju, kuni majonees muutub kreemjaks ja parajalt paksuks massiks. Maitse täiustamiseks sega kõige lõpus majoneesi laimist pressitud mahl. Vajadusel maitsesta.

Serveeri kanašnitslit koos laimisektorite, koduse majoneesi ja salatilehtedega.

Broilerifilee asemele proovi ka kalkunifileega!

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • mandlijahu
    • soola, pipart
    • 1-2 muna
    • ca 1 sl vett
    • õli või kookosrasva (praadimiseks)
    • mõned laimisektorid
  • Sinepimajonees
    • 1 muna, toasoe
    • 2 tl valgeveiniäädikat
    • 0,5 tl mett
    • 3 tl sinepiseemneid
    • näpuotsatäis musta pipart
    • näpuotsatäis soola
    • mahedamaitselist oliiviõli
    • pisut laimist pressitud mahla