3-le

Marineeritud kanatiivad ahjus küpsetatud köögiviljadega

Arvestades tänast emadepäeva, võiks õues laiutada päike ning õhusoojus mitmeid kraade soojem olla. Kell alles varane, nii et ehk veel jõuab ilm rõõmsamaks minna. Kui Teil tänaseks päevaks veel lõunasöögi idee puudub, siis soovitan seda imelihtsat ahjurooga. Õrn küüslaugune maitse, mis marineerides broileritiibadele juurde tuleb sobib imehästi selle ahjuroa kooslusesse. Sobiks kindlasti kaunistama emadepäeva lauda…. Ilusat emdepäeva  kõigile emadele –  maitsvat lõunasööki ning mesimagusaid koogikese tänasesse päeva!

Valmistamine

Pane broileritiivad kilekotti. Lisa õli, soja, laimimahl, purustatud küüslauguküüs, sool ja sidrunipipar. Sule kott ning raputa seda nii, et marinaad korralikult itibasid kataks. Pane kilekott külma ning marineeri vähemalt 2 tundi.

Puhasta köögiviljad. Viiluta suvikõrvits, porrulauk paprika ja porgand ning aseta need ahjujupoti(vormi) põhja. Pane peale marineeritud kanatiivad. Lisa nende peale tiibadest järelejäänud marinad ja vesi. Kõige peale pane peeneks hakitud päikesekuivatatud tomatid.

Kata pott kaanega (kui kaant ei ole pane peale foolium ning suru ääred kinni). Küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit. Serveeri koos ahjus küpsetatud köögiviljadega ning pasta või riisiga.

Retsept on mugandatud raamatust Toidu valmistamine Savipotis.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 600 g Rannamõisa Jahutatud broileritiibasid
    • 2 sl õli
    • 2 sl sojat
    • 1 sl pressitud laimimahla
    • 1 küüslauguküüs
    • 0,5 tl soola
    • sidrunipipart
    • 1 keskmise suurusega suvikõrvits
    • 1 porrulauk
    • 1 paprika
    • 1 porgand
    • 7 marineeritud päikesekuivatatud tomatit
    • 1 dl vett