4-le

Marineeritud maks köömnetega

Alles hiljaaegu alustas Rannmõisa Linnuliha Jahutatud kanamaksa müüki.  Pean ütlema, et maks on üks ilmatuma tore toiduaine, kus väikese meisterdamise tulemusena saab valmistada imemaitsvaid roogi, alustades traditsiooniliste toitudega nagu pasteet ja maksakaste ning lõpetades maksa-woki ning erinevate marinaadidega. Sellenädala esmaseks retseptiks julgen ma soovitada marineeritud maksa, kus imehea maitselisandi annavad roale köömned – imepisike maitsedetail, kuid oma rolli suudab tõeliselt hästi mängida ning maitseelamustesse sulanduda.

Valmistamine

Viiluta sibul ja küüslauk ning pane koos kanamaksatükkidega kaussi. Lisa veiniäädikas ja fariinsuhkur ning pane külmkappi suletud kaanega maitsestuma ca 3ks tunniks.

Seejärel pane maks kuumale pannile, maitsesta soolaga ning lisa juurde köömned, sega korralikult ning prae seni kuni maks on valmis küpsenud. Serveeri koos keedukartulitega.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 600 g Rannamõisa kanamaksa
    • 1 sibul
    • 6 küüslauguküünt
    • 2 tl valgeveiniäädikat
    • 1 tl fariinsuhkrut
    • ca 4 tl köömneid
    • soola