postthumb

Mooritud broilerimaks õuntega

Maks toiduainena on kindlasti alahinnatud. Kas süüdi on vähesed retseptiidee ja teadmised või miskit muud? Ei oska öelda, küll aga alljärgnevalt üks maitsev eelroog broilerimaksast.

Valmistamine

Koori punane sibul ja lõika sellest õhukesed rattad. Tee magushapu äädikamarinaad ja lase see keema. Kontrolli maitset, võib lisada ka soola. Tõsta marinaad tulelt ja pane sisse sibularattad. Sibul on söömiskõlblik, kui marinaad on jahtunud. Pane kanamaks piima sisse vähemalt pooleks tunniks likku. Seejärel maitsesta puhastatud kanamaks soola ja pipraga. Kuumuta suur pann ja prae suitsusink. Kui sink on pruunistunud, lisa või ja hiljem õunasektorid ning kanamaks. Prae maksa mõlemalt poolt 2 minutit ja lisa kirsiäädikas. Maks peab jääma seest roosa. Vala pannile natukene oliiviõli juhul, kui maks hakkab panni külge. Viska peale tüümian. Tõsta kanamaks ja õunatükid taldrikule, lisa paar ringi marineeritud sibulat, kaunista rukolalehtedega ja pannile tekkinud kastmega.

Foto: Ants Uustalu

Koostisosad

    • 400 g Rannamõisa jahutatud kanamaksa, puhastatuna
    • 40 g võid
    • 100 g suitsusingi kuubikuid
    • 1 kõvem punane sektoriteks lõigatud õun
    • 1 spl kirsiäädikat
    • 1 tl värsket tüümiani
    • 1 väike punane sibul
    • 300 ml piima
    • äädikat
    • suhkrut
    • helbesoola
    • pipart
    • rukolat