postthumb
6
1.5 h

Õllekastmes ahjukana

See on üks suurepärane piduroog tervele perele, mida sobib teha igal aastaajal. Õllekaste on lihtsalt jumalik, parajalt magus ja karamellise konsistentsiga, millele annab lisaväärtust sidruni värskus. Ideaalne kaste linnuliharoogade juurde.

õllekastmes ahjukana

Foto: Kristian Neemela

 

Valmistamine

Kalla potti õlu ja suhkur, redutseeri kaste poole väiksemaks, lisa või, sidrunimahl ja maitsesta soolaga ning sega hoolialt läbi.
Kuumuta ahi 175 kraadini. Hõõru kana kokku suitsutatud paprikapulbriga, purustatud kadakamarjadega, soola, pipra ja oliiviõliga. Pane kana ahju 175 kraadi juurde 1.5 tunniks küpsema. Enne valmimist kasta kana aegajalt õllekastmega, kuid jäta ka serveerimiseks kastet.

Järele jäänud liha saab edukalt kasutada ka järgmisel päeval hommikuvõileival või pastaroogade sees.

Koostisosad

  • Õllekaste
    • 250 ml tumedat õlu
    • 4 sl fariinisuhkrut
    • 30 g  võid
    • 0,5 tk sidrunimahla
    • sool
    • 1 jahutatud Rannamõisa broiler
    • suitsutatud paprikapulbrit
    • kadakamarju
    • sool/pipar
    • oliiviõli