postthumb
2
40 min

Paneeritud broilerifileesteik

Kõige klassikalisemalt paneeritud broilerifilee, mis pannil kuldseks küpsetatud. Tõeline nostalgia, kas pole? Järgnevalt retsept, kuidas üht mahlast broilerifileesteiki ise kodus valmistada.

 

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Maitsesta broilerifileesteik soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga. Tõsta see nisujahu sisse ja seejärel kasta lahtiklopitud kanamunasse. Paneeri riivsaiaga. Prae paneeritud broilerifileesteiki kuumal pannil selitatud võiga kuni riivsai on muutunud kuldkollaseks.

Ürdivõi tegemiseks aseta ürdid 20 sekundiks keevasse soolaga maitsestatud vette. Tõsta ürdid välja ning aseta seejärel kohe jäävette jahtuma. Jahtunud ürdid püreesta ühe supilusikatäie veega kannmikseris, kuni ürdid on muutunud vedelaks – lisa pehme vahustatud või, sool ja värskelt jahvatatud must terapipar ning sega ühtlaseks.

Serveeri steik värske spinati, ürdivõi, sidrunisektori, viilutatud rediste ja praetud kapparitega.

Mida värskemalt paneeritud steik, seda õhulisema paneeringuga lõpptulemus.

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa jahutatud broilerifilee lõiku
    • Maitse järgi Maldoni soola
    • Maitse järgi musta terapipart
    • 2 spl nisujahu
    • 2 kanamuna
    • 6 spl riivsaia
    • 80 g selitatud võid
    • 80 g võid
    • 20 g lehtpeterselli
    • 20 g värsket tilli
    • 1 sidrun
    • 40 g kappareid
    • 40 g spinatit
    • 40 g sidrunit
    • 40 g punast redist