6
30 min

Panniroog küpsetatud tortilja krõpsude, hakkliha ja praemunadega

Tõeline “comfort food”  – mugavustoit, mis valmib kiiresti ning sobib ideaalselt valmistamiseks näiteks nädalavahetuse filmiõhtu juurde. Selle panniroa puhul on tegemist nö hellitustoiduga, mida iga päev küll ei söö, kuid vahest siiski sobilik enda premeerimiseks valmistada.

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Haki sibul peeneks ning prae pannil õlis klaasjaks. Poole pealt lisa juurde hakkliha, maitsesta soola ja pipraga. Kui hakkliha roosakas värvus hakkab kaduma, siis vala juurde purustatud tomatid ning sega juurde basiilikulehed. Kuumuta madalal kuumusel paar minutit, kuni üleliigne vedelik aurustub. Sega seejärel sisse suitsujuust ning maitsesta segu soola, pipra ja näpuotsatäie suhkruga. Tõsta pann tulelt ning sega ettevaatlikult juurde tortiljakrõpsud. Raputa peale riivitud tavalist juustu. Tee nüüd pannile pisikesed pesad ning löö munad nendesse (jälgi, et munakollane terveks jääks!). Raputa peale soola ja pipart.

Lülita sisse ahju grillrežiim ja küpseta keskmisel kuumusel 200 kraadi juures pannirooga seni, kuni munad on kenasti hüübinud. Serveerides piserda üle oliiviõli ning värske tüümianiga.

Lisa hakkliha praadimisel pannile veel keedetud
ube ja pisut hakitud tšillit!

Koostisosad

    • 0,25 sibulat
    • 200 g Rannamõisa hakitud kalkuni kintsu- või rinnaliha
    • 300 g purustatud tomateid
    • peotäis basiilikulehti
    • 50 g suitsujuustu, riivituna,
    • 125 g tortiljakrõpse
    • peotäis tavalist juustu, riivituna
    • 3 muna
    • soola, pipart, suhkrut
    • oliiviõli
    • tüümiani