postthumb
2-le

Pardi rinnafilee salat karamelliseeritud mango ja mandlitega

Pardi rinnafilee ei ole enam kättesaamatu luksus, vaid juba üsna harjumuspäraseks saanud linnuliha, mis õrnalt praetuna maitseb taevalikult. Võid selle jätta küpsetades seest roosakaks või praadida täiest küpseks- nii nagu meele järele on.

 

Valmistamine

Kuivata pardifilee mõlemalt poolt majapidamispaberiga ja tee noaga nahapoolele ristlõiked. Aseta filee nahapool all külmale pannile. Prae keskmisel kuumusel, aegajalt rasva pannilt ära kallates 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Prae ka teiselt poolt 5 minutit. Paki filee fooliumisse ja lase 10 minutit puhata. Aseta taldrikutele salatilehed. Koori ja viiluta mango. Prae mangot ja mandlilaaste või ja meega pannil 5 minutit. Sega kastme ained omavahel ja nirista peale. Viiluta pardifilee ja tõsta kõige peale. Serveeri kohe.


Foto: Angeelika Kang

Koostisosad

    • 200 g Rannamõisa jahutatud pardi rinnafileed
    • soola ja musta pipart
    • meelepärast värsket salatit (nt beebispinat, lambasalat)
    • 1 mango
    • 2 sl mandlilaaste
    • 1 sl võid
    • 1 sl mett
  • Kaste
    • 1 sl sidrunimahla
    • 1 sl vedelat mett
    • 2 sl oliiviõli
    • soola ja musta pipart