Pearoog

Pardifilee ürdise sulavõiga

Selle roa võlu peitub just sulavõis, mis on pungil täis suviselt värskeid ürte. Krõbedaks praetud väiksed värsked kartulid ja küüslaugused põldoad lisavad veel omajagu suvemõnu. Ürdivõi valmistamisel võib kasutada erinevaid meelepäraseid maitsetaimi, mida aga peenral leidub. Peaasi, et või seest ei puuduks küüslauk, sest see sobib hõrgu pardifileega suurepäraselt. Lihtne maakodu toit, millele on linnast kaasa võetud pardifilee näol veidi luksust lisatud.

Valmistamine

Kuivata pardifilee majapidamispaberiga. Tee nahapoolele ca 1 cm vahedega sisselõiked, kuid  nii, et lihasse ei lõika. Aseta fileed külmale pannile keskmise kuumusega pliidile ning küpseta ühelt poolt 8 - 10 minutit kuni nahk on krõbe ja kuldpruun. Raputa peale sool ja pipar ning keera fileetükid ringi. Küpseta veel paar minutit (vahepeal lase küpseda ka külgedel) ning tõsta fooliumile. Raputa peale veel soola ja pipart ning mässi fileed fooliumisse. Aseta ahju 200 kraadi juurde ca 8 minutiks. Peale küpsemist lase lihal veel 10 minutit fooliumis seista.

Samal ajal kui liha küpseb, valmista põldoad ja kartulid. Selleks poolita kartulid ning prae või ja õli segus kuldpruuniks ja krõbedaks. Maitsesta soolaga ja raputa peale värsket hakitud tilli. Korda sama põldubadega, kuid lisa küpsemise ajal ka üks küüslauguküüs. Ürdivõi valmistamiseks pane kaussi või, küüslauguküüs, meelepärased ürdid ning saumikserda ühtlaseks massiks. Maitsesta soolaga. Kui liha valmis, siis lao põldoad ja kartulid taldrikule, lõika filee õhukesteks viiludeks ning tõsta peale ürdivõi, mis liha peal mõnusalt laiali sulab.

Retsept ja foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa jahutatud pardi rinnafileed, nahaga
    • soola, pipart
    • põldube
    • väikseid värskeid kartuleid (keedetuna)
    • 100 g võid
    • 2 küüslauguküünt ja ürte (kõike meelepärast, mida peenral leidub - till, murulauk, petersell, majoraan, tüümian, oregano, basiilik, koriander vms)