postthumb
4-le

Pardifilee-wok kuskussi ja röstitud tomatitega

Selle roa valmistamisega tegin ma algust üsna mitu õhtut. Esimese katsetusena avastasin, et kuskuss on kapist otsa saanud. Silma jäi purk riisiga, kuid see tundub siia rooga hetkel sobimatu, arvestades seda, et plaan oli kuskussi kasutada. Hea küll, wokiroa tegemine lükkub järgmisesse päeva – hakkan järgmine päev jälle tasapisi rooga valmistama, kui avastavn et keegi on külmkapist tomatid pihta pannud. Jällegi lükkub asi edasi. Kolmandal õhtul alles õnnestub wokiroa valmistamine koos kõige vajaminevaga.

Nagu näha võib pardifileed võib serveerida igal kujul. Siin üks idee, kus see maitsev peategelane on peidetud wokirooga. Nagu ikka roog on kujul – lihtsus ruudus.

 

Valmistamine

Sega keev vesi õli ja soolaga. Nirista hulka kuskuss ning jäta kaane alla ca 5 minutitks seisma. Seejärel sega paisunud kuskuss korralikult läbi. Valmista pardifilee vastavalt siin antud juhiste järgi.

Nirista pannile paras kogus õli ning kuumuta. Kuumale pannile lisa tomatid, maitsesta soola ja pipraga. Rösti neid pannil mõni minut, seejärel lisa herned. Sega korraks läbi ning sega juurde kuskuss ja riivitud suitsujuust. Tükelda valmis küpsetatud pardifilee väiksemaks ning lisa wokile, sega. Valmis wok aseta taldrikule, piserda peale kõrvitsaseemneõli ning kaunista basiilikulehega.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

  • Kuskussi valmistamiseks
    • 4 dl kuskussi
    • 4 dl keeva vett
    • 4 tl õli
    • 3-4 tl soola
    • 250 g kirsstomateid
    • 250 g konservherneid
    • 200 g Rannamõisa Jahutatud pardifileed
    • 100 g suitsujuustu, riivituna
    • meresoola, pipart
    • kõrvitsaseemneõli