2
30 min

Pardilihavõileib marineeritud selleriga

Üks mehiselt rikkalik võileib, mis sisult uhke ning maitselt täiuslik. Veidi värskendust toob lisaks eelnevalt marineeritud selleriribad. Selleks, et alljärgnev võileib kiiremini valmiks, pane esmalt varsseller marinaadi, seejärel küpseta valmis pardifilee ning seejärel hakka võileiba “kokku ehitama”.  Kasuta siin retseptis kaheosalisi lapiksaiu, täpsemalt kaasa tegemisse 3 saia alumist osa ning 1 ülemine pool (see läheb kõige peale nö “mütsiks”). Sellest kogukast võileivast jätkub vähemalt kahele.


Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Esmalt lõika varsseller neljaks ning lõika need ühukesteks ribadeks. Sega veiniäädikas, soja ja mesi omavahel ning vala selleriribadele. Raputa veidi, et kõik sellerid saaks marinaadiga kokku ning lase maitsestuda seni, kuni pardifileed valmistad.

Eemalda pardifileedelt üleliigsed kelmed ning tee nahale noaga sisselõiked (ühte pidi ja teistpidi, et tekiks ruudustik), seejärel pane pardifileed naha pool all külmale pannile pliidi peale. Pliidi kuumus olgu võimalikult madal. Küpseta seni, kuni pardirasv pannil sulama hakkab ning nahk kuldpruuniks küpseb. Vahepeal võid pannile tekkinud rasva ära valada. Pööra fileed teistpidi ning küpseta samuti madalal kuumusel ca 10-14 minutit. Seejärel lase kaane all fileedel “puhata” ca 10 minutit ning lõika siis filee õhukesteks viiludeks

Määri saiaviilude lõikepooled sinepiga kokku, aseta selle peale salatilehed ning seejärel jaota fileeviilud kolme lapiksaia alumistele pooltele. Selle peale pane marineeritud selleriribad. Pane nüüd saiad üksteise peale ning kata ülemise saiapoolega. Suru võileib pisut kokku ning paku koheselt. Soovi korral võid lasta võileival mõned minutid maitsestuda.

Võid lisada võileivale ka mõned praetud peekoniribad

Koostisosad

    • 4 saiaviilu (kandilist lapiksaia)
    • 1 varsseller
    • 1 tl punaseveiniäädikat
    • 1 sl sojakastet (heledat)
    • 0,5 tl mett
    • 4 sl mahedat sinepit
    • 1 Rannamõisa jahutatud pardifilee
    • soola, pipart
    • salatilehti