postthumb

Pardimaks konjakiste rosinatega

Lihtne ja luksuslik koostis, mis laseb hõrgul pardimaksal särada. Konjakised rosinad kroonivad väärikalt mahlast maksa ning kergelt röstitud saiale asetatud maks koos rosinatega panevad mõnusast maitsest mõmisema. Maksa muudab hõrgumaks eelnev piimas leotamine. Selle väikese piimavanni protseduuri tasub täiusliku tulemuse nimel alati ette võtta.

Valmistamine

Puhasta pardimaks ning leota piimas paar tundi. Võta maks piimast välja ning patsuta majapidamispaberiga kuivaks.

Leota rosinaid konjakis paar tundi. Kuumuta pannil või ja prae maksa kiirelt kuumal pannil mõlemalt poolt. Praadimise ajal maitsesta maks soola ja pipraga. Ära üle küpseta, maks peab jääma seest kergelt roosakas ja vetruv. Arvesta sellega, et maks küpseb ka pannilt ära võttes veel edasi.

Kuumuta teisel pannil või, prae kergelt šalottsibulad keskmisel kuumusel läbi. Lisa konjakised rosinad, veidi kanapuljongit ja keeda kiirelt kaste veidi kokku. Viimistle kastet soola, pipra ja balsamicokreemiga (maksaga sobib imehästi trühvlimaitseline, maitsestatud balsamicot saab näiteks Sadamaturult).

Serveeri maksa koos oliiviõliga röstitud saiaviiluga. Saiale tuleks tõsta maksaviilud, sinna peale konjakised rosinad ja lihtne kuid luksuslik suutäis ongi valmis. Maksa ja rosinaid võid kasutada ka rohelisele salatipadjale tõstetuna mõnusa salatina.


Fotod: Tuuli Mathisen

Koostisosad

    • 300 g Rannamõisa jahutatud pardimaksa
    • piima
    • võid
    • 2 spl konjakit või brändit
    • 50 gr rosinaid
    • 2 šalottsibulat õhukeste poolratastena
    • kanapuljongit
    • balsamico kreemi (nt trühvli- või viigimarjamaitselist)
    • soola ja värskelt jahvatatud musta pipart