3-le

Pardimaksasalat pirniga

Pardimaks on lausa loodud kokku miski magusaga. Proovi maksa sobitada näiteks kirsside, viigimarjade või datlitega. Siinses retseptis on kokkusobitatud aga maks ja pirn. Kui retsepti lugedes tekib küsimus, et kus on kaste?! Siis selle osa täidab praadimisest pannile jäänud palsamiäädikas. Natukene seda peale ning ongi üks lihtne ja mõnus kerge salat valmis.

Valmistamine

Pane maks enne valmistamist vähemalt 30 minutiks piima sisse. Seejärel kuivata tükid majapidamispaberiga. Rösti leivaviilud. Lõika pirn õhukesteks viiludeks ning haki sibul.

Jaota rukolalehed taldrikutele, laota peale pirniviilud. Aseta õliga piserdatud pannile sibulatükid ning prae, kuni see pehmenema hakkab, seejärel lisa maksatükid (kuumus peab olema suur). Prae maks kiiresti mõlemalt poolt küpseks, vahepeal soola-pipraga maitsestades. Kui maks on küpsenud, lisa pannile palsamiäädikas, lase sel veidi aurustada (kuni 1 minut) ning seejärel tõsta pann tulelt.

Aseta maksatükid taldrikutele pirniviilude peale, selle peale raputa pähklid. Murra leivaviilud tükkideks ning pane salatile kõige peale. Kastmeks nirista salatitele pannile järgijäänud palsamiäädikat!

Fotod: Ragne Värk

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud pardimaksa
    • 2 leivaviilu
    • 2 küpset pirni
    • 1 sibul
    • 3 sl hakitud sarapuupähkleid
    • rukolat
    • 5 sl palsamiäädikat
    • soola, pipart