4-le
1 h
Pearoog
Tervislik

Pardirind metsaseene-risotoga

Selle retsepti järgi köögis toimetades on tulemuseks päris õige tekstuuriga risotto – kreemjas ning mitte liiga pehme.

Retsept ja foto Ants Uustalu.

 

 

 

 

 


Valmistamine

Kuumuta kastrulis kanapuljong ja hoia seda madalal kuumusel soojana. Kuumuta suurel pannil oliiviõli ja või. Lisa sibul, küüslauk ja ingver ning kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades umbes 10 min. Lisa seened ja kuumuta veel 5 minutit. Tõsta seened pannilt ja jäta ootele. Lisa veel üks supilusikatäis oliiviõli ning keera kuumust juurde. Pane pannile riis ning kuumuta pidevalt segades, paar minutit, kuni riis on soe. Lisa valge vein ning kuumuta edasi, kuni kogu vedelik on küpsenud riisi sisse.

Hakka vähehaaval (umbes 200 ml korraga) lisama puljongit, pidevalt riisi liigutades ning jälgides, et enne järgmise vedelikukoguse lisamist oleks eelmine kogus riisi sisse imbunud. Kui kogu puljong on kasutatud, lisage risotole seened. Nüüd lisage parmesan, sidrunikoor ning maitsestage soola ja pipraga. Lõpuks lisage või, koriander ning sorts trühvliõli.

Aseta soola ja pipraga maitsestatud pardifileed nahaga allapoole leigele pannile ning kuumuta, kuni nahk on kuldpruun, keera filee ümber ning kuumuta ka teiselt poolt pruunistumiseni. Määri filee meega ning pane 10 min ahju. Võta ahjust ja lase paar minutit puhata. Viiluta ning serveeri seenerisotol.

Koostisosad

    • 1, 5 l kanapuljongit
    • oliiviõli
    • 40 g võid
    • 1 väike sibul, peeneks hakitud
    • 2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
    • 2 cm tükk ingverit, riivitud
    • 250 g metsaseeni, värskeid, soolatud või külmutatud (vajadusel kupatatud)
    • 400 g arborio riisi
    • 200 ml valget veini
    • 100 g riivitud parmesani
    • 2 sidruni koor
    • veidi värsket koriandrit, hakitud
    • 30 g võid
    • sorts trühvliõli
    • meresoola
    • värskelt jahvatatud musta pipart
    • 2 Rannamõisa jahutatud pardirinda
    • oliiviõli
    • soola, pipart
    • mesi