postthumb
6-le
2 h 15 min
Kalorivaene

Pardirostbiif sibulamoosiga

Rostbiif on hea – eriti maitseb see neile, kes armastavad seda, kui liha jääb seest roosakas. Kui traditsiooniliselt valmistatakse rostbiifi veiselihast, siis saab maitsva tulemuse ka pardifileed kasutades. Seesama madalal temperatuuril küpsetatud pardifilee maitseb kõige paremini miski magusaga. Siinses retseptis on esindatud sibula-õunamoos, kuhu maitseks juurde lisatud veel veidi brändit. Sellise retsepti järgi valmistatud moos ei ole liigselt pealetükkiv ning leiab poolehoiu ka mitte väga suurte sibula-armastajate hulgas.

 

Valmistamine

Puhasta pardifilee ning patsuta majapidamispaberiga need kuivaks. Tee noaga pardifilee nahale noaga sisselõiked ca  1 cm vahega. Maitsesta fileed soola ja pipraga ning pane naha pool all fileed külmale pannile. Pruunista igast küljest. Seejärel paki fileed ükshaaval fooliumisse ning küpseta 110 kraadi juures ca 15-20 minutit. Seejärel lase 10 minutit fileedel fooliumis rahuneda.

Moosi valmistamiseks: haki sibulad väikesteks viiludeks ning prae pannil õlis kergelt läbi. Koori õun, tükelda väiksemaks ning lisa sibulate juurde. Mõne minuti pärast lisa brändi, suhkruroo siirup ning näpuotsatäis soola. Sega läbi, lisa potti veidi vett ning lase madalal kuumusel haududa ca tunnike (tegelikult võid moosipoti pliidile ka kauemaks unustada). Jälgi vahepeal, kas on vaja vett lisada. Serveeri sibulamoosi saial koos õhukesteks viiludeks lõigatud pardifileeviiludega.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa jahutatud pardifileed
    • soola, pipart
    • röstsaiaviile
  • Sibulamoos
    • õli
    • 2 punast sibulat
    • 2 õuna
    • 4 sl brändit
    • ca 2 sl suhkruroo siirupit
    • soola
    • vett