2
40 min

Pardisüdamed koore ja ploomidega

Pardi- ja kanasüda on tänuväärt tooraine – odav ning sellest saab valmistada suurepäraseid toite. Alljärgnevalt üks südamepada, milles pardi südametele lisaks koort (ikka seda õiget 35%list), veini ning musti kuivatatud ploome. Lisa pajasse kas kartulitükke või siis paku koos kartulite, kruupide või tatraga.

Täpsemalt saad pardi südamete kohta lugeda: Pardi südamed – mis need on?

Vaata teisi retsepte subproduktidest: Maks, süda, pugu


Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Hoia pardisüdameid umbes pooltunnikest enne kasutamist külmas vees. Patsuta seejärel majapidamispaberiga need kuivaks ning eemalda üleliigsed kelmed.

Kuumuta pannil õli ning pruunista selles südamed. Lõika sibul õhukesteks viiludeks ning lisa pannil. Maitsesta soola ja pipraga. Kui sibul on klaasjas, sega sisse jahu. Seejärel lisa vein, vesi, ploomid ja till. Hauta kaanega pooleldi kaetult 15 minutit. Seejärel lisa koor ning hauta veel 15 minutit, maitsesta. Serveeri koos meelepärase lisandiga või söö niisama:)

Proovi ka broileri südametega!

Koostisosad

    • 300 g Rannamõisa jahutatud pardisüdameid
    • 1 sibul
    • 0,5 sl jahu
    • 2 dl veini
    • 1 dl vett
    • 50 - 75 g kuivatatud musti ploome
    • väike kimp värsket tilli, peeneks hakituna
    • 1 dl rõõska koort (35%)
    • soola, pipart

Värsked inspireerivad retseptid

Vaata kõiki