postthumb
10-le
2 h 30 min

Peekonis küpsetatud küülikumaksaterriin

Alljärgnevalt midagi tõeliselt head ja maitsvat. Valmib kiiremini (ja oluliselt lihtsamini), kui ehk esmapilgul retseptile peale vaadates tundub. Selles retseptis on kasutatud küülikumaksa ning veisehakkliha, mille heas kokkusobivuses kahtlustki ei ole. Terriini kreemja lõpptulemuse saavutamiseks on oluline kasutada valmistamisel toorjuustu.

Valmistamine

Puhasta maks kelmetest ning aseta ca 30 minutiks piima sisse likku.

Prae hakitud sibul pannil klaasjaks, pooleküpsemise pealt lisa juurde hakitud küüslauguküüs.  Seejärel lõika nõrutatud maksatükid väiksemateks tükkideks ning kokku praetud sibulasegu, hakkliha, toorjuustu
peterselli, muna ning purustatud pähklitega. Maitsesta soola ja pipraga.

Vooderda piklik vorm peekoniribadega (jättes peekoniviilude otsad üle vormi ääre). Aseta vormi täidis ning tõsta üle ääre rippuvad peekoniviilud täidise peale. Küpseta vesivannis 160 kraadi juures 1 tund ja 15 minutit. Lase jahtuda ning tõsta siis külma maitsestuma kuni järgmise päevani. Serveeri eelroana!

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud küülikumaksa
    • piima (maksa leotamiseks)
    • 1 punane sibul, hakituna
    • 1 küüslauguküüs
    • 500 g veisehakkliha
    • 300 g Farmi toorjuustu, toasooja
    • 2 sl peeneks hakitud peterselli
    • 2 muna
    • 125 g kreekapähkleid
    • soola, pipart
    • ca 200 g suitsupeekoniviilusid