postthumb

Pelmeenid juustu- ja suitsukanatäidisega

Ise-tehtud pelmeenid on kahtlemata just selline toiduaine, mida ise igapäevaselt  väga tihti ei valmista. Küll aga, kui oled need valmis teinud, laua katnud ning sööma asunud, siis tihtipeale tiirlevad mõtted küsimuse juurde – miks ma pelmeenitegu tihedamini ette ei võta. Suurimaks pluusiks on see, et kodused pelmeenid sisaldavad täidist just nii palju, kui ise tahad. Lisaks ei kuule hiljem virinat, kui nigelaks on jäänud täidis pelmeenide sees, nii nagu tavaliselt poepelmeene süües olema kipub. Koguge õhtul pere kokku ning valmistage üks potitäis pelmeene.

Valmistamine

Sega omavahel jahu ja sool. Moodusta kaussi jahust koonus. Tee käega koonuse otsa lohk, kuhu lisa vesi ja lahtiklopitud muna. Sõtku kätega taigen ja jäta 20-30 min rätikuga kaetult seisma.

Täidise jaoks eemalda kanakoiva küljest liha ning haki see noaga peeneks. Sega sulatatud juustuga ühtlaseks massiks.

Rulli tainas paari millimeetri paksuselt lahti ja lõika ümara vormiga 4-5 cm läbimõõduga pelmeenipõhjad. Aseta tainaratastele täidis vormi need korralikult ääri kinni surudes poolkuu-kujulisteks pelmeenideks, mille otsad omavahel ühenda. Seejärel keeda pelmeene soolakas vees seni kuni nad pinnale tõusevad.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 dl jahu
    • 0,5 tl soola
    • 1,5 dl vett
    • 1 väike muna
  • Täidis
    • 1 Rannamõisa Suitsutatud broilerikoib
    • 100 g Merevaigu sulatatud juustu (naturaalset)