postthumb
6 h 25 min

Pollo tonnato ehk kanalihaviilud tuunikalakastmega

Tegemist on itaaliapärase eelroaga, kus külmad kanalihaviilud on kaetud tuunikala-anšoovisekastmega. Traditsiooniliselt on see roog valmistatud vasikalihast ja kannab nimetust Vitello tonnato, kuid linnulihasõpradele on hea valmistada seda ka linnulihaga. Proovi valmistamiseks kasutada broileri- või kalkunirinnafileed.

Samuti võib seda rooga valmistada ka eelmisel päeval järelejäänud kanapraest. Viiluta kanatükid alusele, valmista kaste ning nirista kanaviiludele (nii jääb ära kana keetmisprotsess puljongi-veinileemes)

Valmistamine

Viiluta sibul ning pane koos puljongi, veini, loorberilehtede ja maitseainetega pliidile keema. Pane keevasse vette broilerifileed ning keeda keskmisel kuumusel vaikselt podisedes ca 15 minutit. Seejärel jahuta ning lase koos vedelikuga kanal külmas maitsestuda ca 6 tundi.

Pane kõik kastme koostiosad mikserisse ning püreesta ühtlaseks massiks. Seejärel lisa maitse järgi soola, pipart ja suhkrut.

Serveerimiseks viiluta broilerifilee, aseta vaagnale. Vala selle peale kaste ning kaunista kapparitega.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • 0,5 sibulat
    • 2 dl kanapuljongit
    • 2 dl valget veini
    • 2 loorberilehte
    • soola, pipart (maitse järgi)
  • Kaste
    • 1 tuunikalakonserv õlis
    • 4 anšoovisefileed
    • 1 sl sidrunist pressitud mahla
    • 1 sl kappareid
    • 1,5 dl majoneesi
    • soola, pipart, suhkrut