postthumb
4-6
25 min
Eelroad
Lihtne

Pollo tonnato ehk kanalihaviilud tuunikalakastmega

Traditsiooniliselt on see roog valmistatud vasikalihast ja kannab nimetust Vitello tonnato, kuid linnulihasõpradele on hea valmistada seda ka linnulihaga. Proovi valmistamiseks kasutada broileri- või kalkunirinnafileed.

Samuti võib seda rooga valmistada ka eelmisel päeval järelejäänud kanapraest. Viiluta kanatükid alusele, valmista kaste ning nirista kanaviiludele (nii jääb ära kana keetmisprotsess puljongi-veinileemes) .

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • 0,5 sibulat
    • 3 dl kanapuljongit
    • 1 dl valget veini
    • 2 loorberilehte
    • soola, pipart (maitse järgi)
  • Kaste
    • 1 tuunikalakonserv õlis
    • 4 anšoovisefileed
    • 1 sl sidrunist pressitud mahla
    • 1 sl kappareid
    • 1,5 dl majoneesi
    • soola, pipart, suhkrut

Valmistamine

Viiluta sibul ning pane koos puljongi, veini, loorberilehtede ja maitseainetega pliidile keema. Pane keevasse vette broilerifileed ning keeda keskmisel kuumusel vaikselt podisedes ca 15 minutit. Seejärel jahuta kanaliha täielikult.

Pane kõik kastme koostiosad mikserisse ning püreesta ühtlaseks massiks. Seejärel lisa maitse järgi soola, pipart ja suhkrut. Serveerimiseks viiluta broilerifilee, aseta vaagnale. Vala selle peale kaste ning kaunista kapparitega.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun