4-le
2 h

Potis hautatud pardikoivad kartuli-maapirnipüreega

Kui soovite lõpptulemusena maitsta ahjus küpsetatud pardikoiba, mille liha justkui iseenesest luu küljest lahti tuleb, siis võib kohe kindlasti proovida seda retsepti. Kuna pardiliha on toitev, siis potis hautatuna sobib see ideaalselt sügis-talvisesse perioodi. Kõrvale kohev kartuli-maapirnipüree. Kui maapirne kuskilt ei saa, siis asendage need näiteks sama koguse porgandite või bataatidega.

 

Valmistamine

Kuivata pardikoivad majapidamispaberiga ning pane koivad naha pool all külmale pannile. Pruunista pliidil seni kuni rasv eemaldub ning nahk pruunistub. Hõõru pealt lihad kokku soola ja pipraga. Vahepeal lõika porgand viiludeks ning lisa potti. Pööra koivad umber, maitsesta soola ja pipraga ning pruunista ka teiselt poolt. Vahepeal lisa juurde viilutatud porru.

Kui koivad on pruunistatud vala potti puljong ning punane vein. Vedelik peab kergelt lihasid katma. Raputa potti näpiotsatäis kaneeli. Seejärel hauta madalal kuumusel kaane all koibi 1 tund.

Püree valmistamiseks koori kartulid ning maapirn. Keeda need soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna vesi, lisa kartuli-maapirnitükkidele juurde või, muskaatpähkel, parmesan ning tambi pudrunuiaga püreeks. Maitsesta soolaga. Vajadusel lisa püreele juurde veidi kohvikoort.

Serveeri püreed koos pardikoibade, porgandiviilude ning potis koibadega valminud kastmega

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 Rannamõisa jahutatud pardikoiba
    • meresoola, pipart
    • 1 (ca 125g) porgandit
    • 10 cm jupp porrut
    • näpuotsatäis kaneeli
    • 2 sl palsamiäädikat
    • 2 dl kanapuljongit
    • 2 dl punast veini
  • Kartuli-maapirnipüree
    • 800 g kartulit
    • 400-450 g maapirni
    • 2 sl void
    • 0,5 tl muskaatpähklit
    • 5 sl parmesani, riivituna
    • soola