postthumb
4-le

Pressvõileivad kalkunihakkliha – kabatšokikotlettidega

Kui lastele on järgmiseks päevaks peale koolipäeva miskit näksimiseks vaja, siis eelneval õhtul küpsetatud kalkuni-kabatšoki kotletid ning jääkapsasalat võileiva vahele on kõige lihtsam viis leevendada esimene näljatunne. Ainukeseks vaevaks on võileib kokku ehitada ja sööma asuda. Pane võileib kokku hommikul ja kui lapsed koolist saabuvad on võileib piisavalt maitsestunud ning söömiseks valmis.

Retseptis on kasutatud kalkuni hakitud rinnaliha, mis on kerge ja tervislik hakkliha, mis 100 grammis sisaldab vaid 0,8 grammi rasva. Tegemist on turul oleva madalaima rasvasisaldusega hakklihaga. Kalkuniliha tervislikkus seisneb lisaks madalas rasvasisalduses ka organismile kasulike valkude, vitamiinide ja mikroelementide sisalduses. Kalkuniliha koostises on balansseeritult nii küllastatud kui mono- ja polüküllastamata rasvhappeid. Samuti on kalkunilihas rohkelt B-rühma vitamiine, mis on organismi ainevahetuse n-ö võtmevitamiinideks.

Retsept ilmus ka septemrikuu Oma Maitse 2011 ajakirjas.

 

Valmistamine

Sega kõik kotletimassi ained omavahel, maitsesta soolaga. Lase ca 30 minutit seista. Seejärel vormi käte abil kotletikesed ning küpseta kuumal õliga kaetud pannil mõlemalt poolt valmis.

Haki jääsalat ning sega see kokku hakitud muna ja majoneesiga, maitsesta soolaga.

Võileiva valmistamisel pane koorikleiva alumistele pooltele jääkapsa-munasalat. Lõika küpsetatud kotletid pooleks ning aseta salatile. Kõige peale jaota ülejäänud salat. Kata pealmiste leivaviiludega, suru võileib kergelt kokku ning serveeri.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 200 g jääsalatit
    • 4 keedetud muna
    • 8 sl majoneesi
    • soola
    • 4 koorikleiba või -saia
    • 4 kalkunihakklihaga kabatšokikotletti
  • Kalkunihakklihast kabatšokikotletid
    • (sellest kogusest tuleb ca 10 kotletti)
    • 450 g Rannamõisa hakitud kalkunirinnaliha
    • 150 g riivitud kabatšokki
    • 1 muna
    • 50 g riivleiba
    • soola