postthumb
4-le

Punases veinis valminud pasta pardifileega

Kiirelt valmiv aga väga eriline pasta pardiga, mida võib nii oma perele või külalistele üllatuseks valmistada. Imestunud näod ja elav arutelu tummiselt lilla värvusega pasta üle on hea söögisu kõrvale garanteeritud. 😉

Valmistamine

Kuivata pardifilee köögipaberiga ja lõika nahale u 1cm vahedega risti jooned (ruudustik). Aseta fileetükid nahk allpool külmale ja kuivale pannile, keskmise kuumusega pliidile. Prae 8 minutit, seejärel maitsesta nahata pool soola ja pipraga, keera ja prae 1 min. Prae veidi ka mõlemat külge.

Aseta fileetükid eraldi fooliumilehtedele, nahaga pool üleval, maitsesta soola ja pipraga ning voldi fooliumipakid kokku. Hoia 200 kraadises ahjus 8 minutit. Seejärel võta pakid välja ja lase 10 minutit fooliumis seista. Ava pakid vahetult enne serveerimist ja lõika diagonaalis õhukesteks viiludeks.

Samal ajal, kui pakid on ahjus, pane vesi keema, lisa tilk oliivõli ja soola. Prae küüslauku ja sibulat veidi pannil (koos pardirasvaga). Kohe kui küüslauk hakkab pruunikaks tõmbuma, lisa sool ja piprad ning punane vein. Keeda pastat pool pakil ettenähtud ajast vees, seejärel kurna ja lisa pannile mullitava punase veini juurde. Kuumuta pannil pastat seni, kuni see on valmis. Seejärel lisa võitükk, sega ja serveeri kohe värske tüümiani, parmesani ja pardifilee tükkidega.


Foto ja retsept: Marju Randmer

Koostisosad

    • 1 pk Rannamõisa jahutatud pardi rinnafileed, nahaga  (2 fileetükki)
    • 400g värsket pastat fettuccine
    • 2 šalottsibulat, hästi peeneks hakitult
    • 3 kuuslaukuküünt, hästi peeneks hakitult
    • meresoola
    • musta pipart
    • näpuotsatäis Cayanne’i pipart
    • 400 ml punast veini, nt Chiantit
    • 50g võid
    • peenelt riivitud parmesani
    • värsket tüümiani kaunistuseks