4-le

Rabarberimarinaadis broileritiivad kurgikastmega

Maitsev eelroog, kasutades ära soojade ilmade esimest kuulutajat rabarberit. Rabarber sobib marineerimiseks linnulihale imehästi, tekitades parajalt mahedat tooni, kuid ka veidi hapukamat maitset. Nagu ikka on marinaadi maitse tugevam, kui linnuliha on marineeritud üleöö, samas võid proovida ka lühema ajaga! Serveeri väikeseid broileritiibu koos suviselt kerge kurgikastmega! Seda kastet on imelihtne valmistada, sobib ka lisandiks värskelt grillil röstitud leivaviiludega.

Retsept on valmistatud Rannamõisa linnuliha 2012 kevadhooaja uue tulijaga – broileritiiva õlaosaga. See toode sobib ülimalt hästi grillimiseks, samuti on seda ka apetiitne serveerida.

 

Valmistamine

Marinaadi valmistamiseks haki rabarber väiksemateks tükkideks, lisa kõik ülejäänud ained. Püreesta kergelt mikeriga marinaad segamini (püreesta ainult hetke, et jääks alles ka rabarberi tükke). Pane broileritiivad karpi (soovitavalt kaanega), lisa marinaad. Sulge kaanega ning raputa karpi, et kõik marinaadiga kokku saaks. Jäta jahedasse maitsestuma ca 4 tunniks. Vahetult enne küpsetamist hõõru soolaga broileritiivad kokku. Küpseta grillil või ahjus küpseks. Ahjus küpsetades pruunista grillrežiimil 200 kraadi juures, kuni tiivad omandavad kuldse jume, Seejärel küpseta 175 kraadi juures ca 20 min. Serveeri koos kurgikastmega.

Kurgikastmeks lõika kurk pikuti pooleks ning eemalda kurgil südamik (ära kurki koori). Seejärel mikserda kurk ja toorjuust ühtlaseks massiks. Maitsesta.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 500-600 g Rannamõisa jahutatud broileritiibade õlaosa
    • soola
  • Marinaad
    • 100 g rabarberit, puhastatult ja kooritult
    • 2 tl suhkrut
    • 1 sl oliiviõli
    • 2,5 sl hakitud karulauku või rohelist sibulat
    • 2 sl soja kastet
    • 1 sl valgeveiniäädikat
  • Kurgikaste
    • 100 g toorjuustu
    • 75 g kurki
    • soola, pipart, suhkrut