postthumb

Rikkalik bruschetta seente ja toorsuitsusingiga

Suurepärane kiire vahepala esmase nälja kustutamiseks või maitsev kosutus peale väsitavat tööpäeva. Veidi rikkalikuma kattega bruschetta, mis sobib eelkõige kukeseente ja vürtsika maitse eelistajatele. Retseptis on kasutatud Faye sarja kuuluvat Pepita pastakastet, mis annab juurde veidi vürtsikat maitset. FayeHome Pepita pastakaste on pungil vürtsikatest tšillipipardest, millele on lisatud veel erinevaid juurvilju – sibulaid, artišokke, küüslauku ja peterselli.

Valmistamine

Haki sibul ning puhasta ja tükelda väiksemaks kukeseened. Prae pannil õlis sibul kergelt klaasjaks, lisades poole küpsemise pealt juurde kukeseened. Maitsesta soola ja pipraga ning prae seni kuni sibul ja kukeseened on pehmed.

Rösti saiu ahjus (grillrežiimile) kuni need on pealt krõbedad. Seejärel lõika saiad pooleks ning määri saiade lõikepooli pooleks lõigatud küüslauguküünega. Seejärel määri peale Faye pastakaste, raputa peale rukolalehed ning aseta peale praetud kukeseenesegu. Lõika toorsuitsu kalkunifilee õhukesteks viiludeks ning aseta kukeseenesegu peale. Kõige lõpuks raputa peale parmesanilaaste. Jahvata peale veidi musta pipart ning serveeri.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 piklikku ciabattat või täisterasaia
    • 0,5 sibulat
    • 150 g kukeseeni
    • 2 küüslauguküünt
    • 4 sl Faye Pepita pastakastet
    • 100 g Rannamõisa toorsuitsu kalkuni rinnafileed
    • rukolalehti
    • parmesani
    • pipart