Saltimbocca kalkunifileest

Saltimbocca on Itaaliast Roomast pärit klassikaline liharoog, mis pikemat tutvustamist vist ei vajagi. Ühes lihatoidus saavad kokku hõrk mahlane filee, õrn prociutto-loor ja maitseürdina annab viimase lihvi salvei. Lihtne ja kaunis kooslus! Klassikaline saltimbocca valmistatakse kahest õhukesest tikuga kokkuühendatud vasikafileest, kuid katsetused kalkunifileega veidi teisel moel andsid ka väga suurepärase tulemuse. Toit, mis kuulub kindlasti koduse gurmee kategooriasse. Kes soovib, võib katsetada ka kanafileega, mis tuleks siis sarnaselt kalkunifileele õhukeseks vasardada.

 

Valmistamine

Lõika kalkunifileest ristikiudu paarisentimeerise paksusega viilud ja vasarda need ca 0,5 cm paksuseks. Aseta igale fileele prociutto-viil, nii, et terve külg oleks kaetud. Prociuttole aseta salveileihed ja kinnita kolm komponenti tikuga.


Fotod: Tuuli Mathisen

Kuumuta pannil õli või õli/või segu. Aseta filee, prociuttoga kaetud osa allpool, pannile ning prae mõni minut. Samal ajal maitsesta fileed soola ja pipraga. Keera fileel teine pool ning prae fileelõik ilusti läbi ja kuldpruuniks. Piserda lihale veidi sidrunimahla.

Serveeri meelepärase lisandiga kohe soojalt.

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnafileed
    • Prociutto sinki (nii mitu viilu, palju on fileetükke. Võid asendada ka toorsuitsusingiga)
    • Värsket salveid
    • Oliiviõli ja/või võid
    • Sidrunit
    • Soola ja pipart
    • lisakspuidust tikke