postthumb
2
40 min
Pearoog

Sarapuupähkliga kaetud kanafilee piparmündisalatiga

Madala toiteväärtuse tõttu kasutan nisujahu köögis väga vähe. Üldjuhul olen asendanud nisujahu näiteks rukki- või mandlijahuga. Viimast olen kasutanud ka broilerifilee paneerimisel. Hiljuti aga leidsin sellele ühe huvitava asendaja- sarapuupähklipulbri ehk purustatud metsapähklid. Tulemuseks kergelt magus broilerifilee.

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika sobiva suurusega broilerifileed, kasta need esmalt munast, seejärel sarapuupähklipubrist läbi. Kata ahjuplaat vooliumiga määri foolium võiga või piserda natuke õli, et broilerifileed selle peale kinni ei jääks. Seejärel aseta fileed plaadile, purusta peale natuke meresoola ja küpseta ahjus 200 kraadi juures u 25-30 min. Samal ajal valmista salat. Sega kokku tükeldatud tomatid, kurk, salat ja avokaado. Seejärel lisa maitse järgi piparmündilehti. Soovi korral serveeri juurde endale sobiv lisand (kukkel, kartul, tatar, riis jne.) Head isu!

Serveeri kõrvale lihtsat õlikastet oliiviõlist, sidrunimahlast, sojakastmest, sinepist ja tilgakesest meest!

Retsept: Henri Ruul

Koostisosad