postthumb

Sibulapirukas kalkunisingi ja mozzarellaga

Sibulapiruka pooldajad lihtsalt peava proovima seda mahlast singi ja mozzarellaga rikastatud sibulapirukat. Sobib nii hommikuse kohvi, kui ka õhtuse tee kõrvale. Ideaalne pirukatainaretsept sobib valmistamiseks nii soolaste kui ka magusate pirukate puhul.

 

Valmistamine

Põhja tegemiseks sega kokku kuivained. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. (Võimalusel aseta tainas ca 30 min külmkappi) Seejärel rulli küpsetuspaberi peal (nii on kergem hiljem pirukas ahju panna) ümmarguseks 36 cm läbimõõduga kettaks.

Viiluta sibul ning prae pannil õli sees klaasjaks. Määri sulatatud juust kettaks rullitud tainapõhjale. Laota peale praetud sibul (jäta ääred 5cm ulatuses vabaks, tainaääred keerad pärast täidise peale). Raputa sibulale õhukesed singiribad ning kõige peale aseta viilutatud mozzarella. Tõsta tainaääred täidise peale ning küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

  • Põhi
    • 4 dl nisujahu
    • 2 tl küpsetuspulbrit
    • näpuotsatäis soola
    • 0,5 sl suhkrut
    • 50 g toasooja võid
    • 2 dl hapukoort
  • Täidis
    • 2 suurt sibulat
    • 120 g Rannamõisa suitsutatud kalkunirinnafileed
    • 125 g mozzarellat
    • 2 sl sulatatud juustu