4-6

Sibulasupp kookospiimaga

Veidi vürtsine, kuid samas maheda maitsega sibulasupi põhimõttel valminud kookospiimasupp. Valmib see ilma suurema vaevata ning vähese toorainega – maitselt aga ülimalt hea maitsekooslusega. Serveeritud on see supp koos kausi põhja peidetud riivitud juustuga – kasutada võib tavalist juustu, kuid sinihallitusjuustu või mõne intensiivsema maitsega juustuga.

Valmistamine

Tükelda sibul  ning küüslauguküüned ning prae õliga piserdatud pannil klaasjaks*. Sega sisse cayenne pipar, kaneel ning veidi purustatud musta pipart. Seejärel lisa vesi, vein ning ca 0,75 tl soola. Lase potis vaikselt podiseda 20 minutit, siis lisa broilerifilee ning keeda veel 25-30 minutit. Tõsta broilerifilee välja ning tükelda väiksemaks. Lisa supile segades juurde kookospiim ning seejärel tükeldatud broilerifileetükid. Kuumuta korraks keemiseni.

Aseta supikausside põhja umbes supilusikajagu riivitud juustu (keegi ei pahanda, kui juustu rohkem paned) ning vala peale kuum supp.  Serveeri.

* Praadides raputa sibulatükkidele peale veidi soola, see väldib sibula kõrbema minemise ohtu.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 sibulat
    • 2 küüslauguküünt
    • 0,25 tl cayenne pipart
    • näpuotsatäis kaneeli
    • 5 dl vett
    • 3 dl valget veini
    • 400 g Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • õli
    • soola, pipart
    • 400 g kookospiima
    • riivitud juustu