postthumb
4-le

Siidriküülik

Üks imelihtne roog, mis sobib ka kõige algajamatele. Kuna retseptis kasutatav küülikuliha on kalorivaene (ent kürge toiteväärtusega), siis sobib see toit ka kaalujälgijatele. Antud retseptis küpsetatakse küülikut siidriga pikemat aega, mille tulemusel on liha muutunud äärmiselt pehmeks. Kõrvale sobib serveerimiseks näiteks roheline salat, juurselleri- või kartulivorm.

Valmistamine

Kuumuta pannil õli. Veereta küülikutükke soolaga maitsestatud jahus ning prae seejärel pannil need mõlemalt poolt kuldpruuniks. Pane küülikutükid ahjupotti. Lõika porri ühukesteks viiludeks ning prae pannil õlis klaasjaks. Vahetult enne küpsetamise lõppu lisa pannile küüslauguviilud. Aseta segu vormi, lisa juurde ka tüümianioksad. Vala juurde siider, kata vorm kaane (või fooliumiga) ning küpseta 160 kraadi juures 1 h 45 min. Serveeri koos meelepärase lisandiga.

Kastme valmistamiseks kurna vedelik potti ning lase keema tõusta. Vajadusel paksenda veidikese jahuga.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa Jahutatud küülik – esi- ja tagakäpad
    • soola, jahu
    • 1 pdl (0,35cl) õunasiidrit
    • 1 porru (valge osa)
    • 1 küüslauguküüs
    • 3-4 tüümianioksa