4
1 h

Sinepine kana ning sünge läätsehautis

Sinepine  ahjukana valmib liigse vaevata. Pisut ahjukuumust ning ülimalt hea lõpptulemus saabki valmis. Lisandiks juurde aga tummine musta läätse hautis, mis on olemuselt pisut risotole omast tekstuuri meenutab. Veidi tavapärasest erinevaid läätsesid leiab mahepoodidest!

 

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Sega kokku retsepti 4 esimest komponenti ning jäta maitsestuma kana pruunistamise ajaks. Lõika 3 fileetükki pooleks, et saaksid ca 125 g kaaluvad fileed. Seejärel pruunista neid igast küljest kuumal õliga kaetud pannil, maitsesta soola-pipraga. Laota fileed ahjuvormi, määri peale eelnevalt valmistatud kaste (võid ka vormi põhjale seda valada) ning aseta fileede vahele värske münt. Küpseta fooliumiga kaetult 190 kraadi juures 25 minutit, seejärel eemalda kate ning küpseta veel 10-15 minutit.

Sulata pannil või ja õli ning lisa purustatud küüslauguküüs. Lisa koheselt pannile ka eelnevalt vee all loputatud läätsed. Pruunista läätsesid pisut ja seejärel hakka jaohaaval juurde lisama puljongit. Iga kord, kui vedelik on imendunud, vala veidi puljongit juurde. Hauta madalal kuumusel, kuni läätsed on juba mõnusalt pehmed, kui puljong saab vahepeal otsa, siis kasuta vett. Kui läätsed on valmis, siis lisa segades juurde püreestatud avokaado, koriander ja parmesan, vajadusel maitsesta. Kuumuta läbi ning serveeri koos kanaga.

Broilerifilee asemel võid kasutada ka kalkunifileed!

Koostisosad

    • 4 sl mahedat sinepit
    • 3 sl mett
    • 3 sl oliiviõli
    • 1 sl sinepiseemneid
    • 750 g ( 3tk) Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • soola, pipart
    • kimp värsket münti
  • Läätsehautis
    • 1 sl võid + 1 sl õli
    • 1 väike küüslauguküüs, purustatuna
    • 150 g musti läätsesid
    • 5 dl puljongit
    • vett
    • 0,5 küpset avokaadot
    • 3-4 sl värsket koriandrit, hakituna
    • 2-3 sl parmesani, riivituna

Värsked inspireerivad retseptid

Vaata kõiki