4-le

Spinati-basiilikurull broileririnnalihaga

Inimene sööb ju esmalt silmadega ning seetõttu on alati lisandväärtus, kui toit pakub lisaks heale maitsele ka silmailu. Rohekas siiru-viiruline spinati-basiilikurull täidab seda eesmärki kindlasti – pealtnäha uhke ning keerulise valmistusviisiga, kuid tegelikkuses äärmiselt lihtsasti valmiv suupiste.


 

 

 

Valmistamine

Pane spinatilehed kuumale pannile koos veega. Aseta peale kaas ning kuumuta paar minutit. Nõruta spinatilehed kuivaks.

Eralda munakollased –valgetest. Pane spinatilehed, munakollased, basiilikulehed ning soola ja pipar mikserisse ning püreesta ühtlaseks massiks. Vahusta munavalged tugevaks ning sega ettevaatlikult spinatisegu hulka. Määri segu õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadi juures ca 10-15 minutit. Seejärel kummuta küpsetatud põhi puhtale küpsetuspabeile, eemalda alumine küpsetuspaber. Niisuta põhja kergelt veega ning jäta hetkeks küpsetuspaberi alla rahunema.

Täidiseks vahusta toasoe toorjuust ja tomatipesto, maitsesta soola ja pipraga ning määri (jäta ääred 1 cm ukatuses vabaks). Aseta spinatipõhja alumisele äärele ühe reana peale õhukesed broileririnnafileeviilud. Keera rull ettevaatlikult kokku ning lase toidukiles ööpäev maitsestuda.  Seejärel viiluta ning serveeri.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 6 dl spinatilehti
    • ca 4 sl vett
    • 3 dl basiilikulehti
    • 3 muna
    • 300 g toorjuustu
    • soola, pipart
    • 100 -150 g Rannamõisa Lepasuitsu broileririnnaliha dekooriga
    • 4 tl tomatipestot