postthumb
6-le

Suitsukalkuni quiche

Quiche ehk prantsuse koorepirukas on rammus ja rikkalik pirukas, mis justkui loodud piknikule kaasa võtmiseks. Täidises võid ubade asemel kasutada ka brokolit või sparglit.

 

Valmistamine

Vahusta toasoe või. Lisa pidevalt vahustades ükshaaval munakollased. Lisa jahu ja vesi ning sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Rulli tainas kergelt jahusel laual laiali ja vooderda sellega 6 väiksema pirukavormi põhi ja servad. Haki kintsuliha väiksemaks, keeda tükeldatud ube soolaga maitsestatud vees 4 minutit. Lao kintsuliha ja oad põhjale. Raputa peale juustu. Klopi segamini vahukoor ja munad. Maitsesta soola ja pipraga. Vala kooresegu kõige peale. Kaunista tüümianiokstega ja küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.


Foto: Angeelika Kang

Koostisosad

  • Põhi
    • 70 g võid
    • 3 suurt munakollast
    • näpuotsatäis soola
    • 3,5 dl jahu
    • 4 sl külma vett
  • Täidis
    • 100 g Rannamõisa suitsutatud kalkuni kintsuliha
    • 100 g rohelisi ube
    • 50 g riivitud juustu
    • 2 dl vahukoort
    • 2 muna
    • soola ja musta pipart
    • Värsket tüümiani